Bouwkundige keuring Breda

Bouwkundige keuring Breda

Bouwkundige keuring Breda legt u graag uit hoe u de meest belangrijke stap in het kopen van een huis kunt benutten.bouwkundige keuring breda

Een huisinspectie kan een angstaanjagend proces zijn voor beginnende kopers: wat als het huis waar u dol op bent grote problemen heeft om zich te verbergen onder die glanzende nieuwe verflaag? Als u wakker ligt, achtervolgd door visioenen van schimmels of ‘problemen met de basis’, is het tijd om diep adem te halen. Hier is alles wat u moet weten over huisinspecties en hoe (hoe eng ze ook lijken) ze bestaan ​​om u te beschermen tegen een zeer slechte deal.

Hier zijn enkele inzichten in hoe u deze meest belangrijke stap kunt benutten. OK, uitademen.

Huur een eersteklas woninginspecteur in.

Hoewel het verleidelijk kan zijn om een ​​doorsnee thuisinspecteur in te huren om de klus te klaren, vooral als de prijs goed is, is de inspectie geen tijd om in te boeten. Het kopen van een woning is immers een enorme investering. “Iedereen doet zichzelf een slechte dienst wanneer ze alleen op prijs winkelen. Veel inspecteurs weten niet wat ze doen en gaan winkelen omdat het gemakkelijk is om te doen.

Bouwkundige keuring Breda

Ook als u na de woninginspectie een schriftelijk rapport ontvangt, is het aan te raden de inspectie bij te wonen terwijl deze wordt uitgevoerd. Het biedt een waardevolle gelegenheid om alles te weten te komen over de interne werking van uw nieuwe huis. Bouwkundige keuring Breda geeft er de voorkeur aan als kopers aanwezig zijn, zodat we het huis persoonlijk kunnen bespreken. Het is veel eenvoudiger om de vertakkingen van een probleem uit te leggen wanneer we ervoor staan.

Wees dus niet bang om vragen te stellen. Steek echt uw neus in de woninginspectie. U en de inspecteur zullen kijken naar allerlei dingen die u misschien hebt overgeslagen tijdens uw zoektocht, zoals de zolder en kruipruimte en onder de putten. Wees niet bang om u te verdiepen in de details. Zelfs het beste huis krijgt een waslijst met taken en mogelijke problemen, en het oplossen ervan zal veel gemakkelijker zijn met een praktische uitleg van de problemen. Beschouw het als een (van onschatbare waarde) advies voor reparaties.

Bouwkundige keuring Breda

Raak niet in paniek (totdat het tijd is om in paniek te raken)

De overgrote meerderheid van problemen die tijdens een huisinspectie zijn gerezen, kunnen worden gerepareerd. Per slot van rekening koopt men een ‘gebruikt huis’. Net als bij een gebruikte auto of een oude computer of tweedehands kleding, zijn er ongetwijfeld problemen. Sommige ervan zijn klein en gemakkelijk te repareren, zoals lekkende pijpen en rammelende deurknoppen. Maar als de inspecteur van bouwkundige keuring Breda een groot probleem ontdekt – met bijvoorbeeld de fundering of waterinbraak – kan zelfs dat geen dealmoordenaar zijn. Het kan zelfs een ruilmiddel zijn dat u kunt bespreken met de verkopers voordat u de deal sluit.

Werk samen met uw makelaar om de beste aanpak te bepalen. Als uw aanbieding afhankelijk was van een succesvolle inspectie, hebt u een goede basis om te vragen dat de huidige eigenaren reparaties uitvoeren voordat ze worden gesloten. U zult dit schriftelijk willen ontvangen, samen met bepalingen als de verkopers de problemen niet oplossen.

Maar er is geen verplichting voor verkopers om de ontdekkingen van de inspecteur van bouwkundige keuring Breda aan te pakken. Als ze niet bereid zijn om de last op zich te nemen, moet u beoordelen of de kosten van een nieuw dak- of malafstoting, aantasting aan de constructie, zoals houtworm of zwam, installatie, of het herstellen van de fundering, of wat het probleem ook is, de beloning waard is. Zonder een oplossing die verder gaat dan het betalen van 30.000 euro vanuit uw eigen zak, moet u mogelijk doorgaan naar een meer bewoonbaar huis. Mensen raken erg gecharmeerd van het huis dat ze willen kopen, en het wordt allemaal een zeer overweldigende emotionele ervaring, maar ze moeten luisteren naar het advies van de inspecteur, de financiële gevolgen bekijken en een duidelijke beslissing nemen.

Hopelijk zal alles goed gaan en zal uw huisinspecteur zeggen dat het prima is om in te trekken. Op dat moment gaan de meeste huiseigenaren verder met een nog meer intimiderende stap: onderhandelen over sluitingskosten.

Bouwkundige keuring Breda zal zich altijd 110% inzetten om te voorkomen dat u een kat in de zak koopt. Bel gerust voor meer informatie.