Bouwkundige keuring ter inventarisatie van betonrot

Bouwkundige keuring ter inventarisatie van betonrot

Bouwkundige keuring ter inventarisatie van betonrot: wat houdt het in? Bouwkundige keuring Tilburg legt het uit

Betonrot verwijst naar een specifiek soort schade aan vloeren op begane grond niveau bij woningen welke gebouwd zijn in de periode 1965-1983. Onder invloed van bepaalde chemische middelen kunnen deze vloeren van binnenuit een reactie gaan vertonen welke uiteindelijk resulteert in o.a. roest en afbrokkeling van de vloer. De vloersystemen die hieronder te lijden hebben worden ook wel Kwaaitaal- of Mantasystemen genoemd.Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Bouwkundige-keuring-ter-inventarisatie-van-betonrot.jpg

Hoe gaat een betonrot keuring in zijn werk door bouwkundige keuring Tilburg?

Bij een betonrot-inspectie wordt het gehele vloeroppervlak systematisch in kaart gebracht. Hiervoor wordt allereerst een plattegrond opgesteld, waarna de verschillende compartimenten van de vloer nauwgezet één voor één nagelopen worden. Alle bevindingen worden per zgn. “rib” of compartiment, geregistreerd zodat u de schade en onderhoudsbehoefte probleemloos afleest uit het uiteindelijke rapport.

Bouwkundige keuring ter inventarisatie van betonrot

Per keuring worden maximaal twee compartimenten in kaart gebracht. Indien er geen kruipluik aanwezig is of wanneer er gegraven dient te worden, gelden additionele kosten op de standaard-keuring voor betonrot. Deze kosten worden door ons geretourneerd wanneer u er na afloop van de keuring voor kiest om de herstelwerkzaamheden aan ons uit te besteden. De standaard prijs voor een betonrot keuring bedraagt € 359,- incl. BTW.

Bouwkundige keuring ter inventarisatie van betonrot

Er gelden in Nederland speciale richtlijnen voor het uitvoeren van een betonrot keuring. Wij voeren deze keuringen dan ook uit volgens de zogenaamde CUR Aanbeveling 79 Klasse 2 – wat inhoudt dat de keuring uitgevoerd wordt door twee zeer ervaren bouwkundig specialisten. Alle bevindingen worden na afloop verwerkt in een helder en begrijpelijk rapport, waaruit meteen duidelijk is welke opties er zijn voor herstel en wat het u gaat kosten.

Het betonrot inspectie rapport

  • Het betonrot inspectie rapport vormt een uitstekende basis voor het verkrijgen van verschillende offertes voor reparatie en herstel.
  • Het rapport is voorzien van zowel een offerte als ook een plan voor het herstel ervan.
  • Ook wanneer u de status van uw vloeren tussentijds in kaart wilt brengen, bent u met een betonrot inspectie rapport zeer geholpen
  • Op het voorstel voor reparatie geven wij maar liefst 20 jaar garantie!
  • Het inspectierapport is conform CUR 79 klasse II en de herstelofferte conform BRL 2818
  • Het geheel wordt nauwkeurig en objectief geanalyseerd en schriftelijk uitgewerkt.